Intel behöver Apple för att få skjuts på den stagnerade kreativiteten inom PC–industrin. Apple kan bygga nyskapande hårdvara, något Intel försökt få prispressande, standardbyggande PC–företag att göra en längre tid.

Intel har en imponerande linje med nyskapande processorer uppbullad, ändå verkar ingen på PC–sidan vilja ta till sig dem och bygga coolare datorer.

”The truth is that Intel is hopeless at designing PCs. Every year at its Developer Forum it trots out a handful of tacky “concept” models in the forlorn hope that some system builders will latch on to its dream. But they rarely do, because the large system builders are all in the game of producing commodity hardware at rock-bottom prices. Elegant engineering exercises such as BTX are ripped to shreds in the interests of making them work in cut-throat volume manufacturing.”

Apple kan agera motorn som vänder denna trend och ta fram moderna datorer inom allt från mediaservers till workstationmonster, bärbara med lång batteritid till feta servermaskiner.