Nokia kommer att använda sig av Apples WebCore och JavaScriptCore i webbläsaren till sin smartphone mjukvara, Series 60 Platform. Nokia kommer att fortsätta samarbetet med Apple och bidra till utvecklingen av dessa open source projekt. Phil Schiller hade följande att säga om samarbetet:

”Apple is pleased to assist Nokia in creating their new Series 60 browser based on the same KHTML open source technology that powers Apple’s Safari. […] The Safari Web Kit’s blazing performance, efficient code base and support for open standards make it an ideal open source technology for projects like Nokia’s new Series 60 browser.”

Series 60 som bygger på Symbian OS är den ledande plattformen för mer avancerade mobiltelefoner. Några av de mest kända tillverkarna som använder sig av den är: LG Electronics, Lenovo, Nokia, Panasonic, Samsung, Sendo och Siemens.

Via MacRumors