Nu börjar en del tyngre Macskribenter ge uttryck för sina intryck av Tiger. Denna artikel av Walter S. Mossberg i The Wall Street Journal är en av de bättre sammanfattningarna av Tigers viktigaste finesser och framsteg.

”Overall, Tiger is the best and most advanced personal computer operating system on the market, despite a few drawbacks. It leaves Windows XP in the dust.”

New York Times David Pogue går igenom Tigers förtjänster i en artikel där ett parti till och med går att sjunga (i musikalstil). Även Pogue drar till med en del sköna citat som måste vara guld värda för Apples marknadsavdelning.

”Tiger is the classiest version of Mac OS X ever and, by many measures, the most secure, stable and satisfying consumer operating system prowling the earth.”

En nördigare genomgång av femtio mer eller mindre slumpmässiga observationer av Tigerstuff finns i denna blogg. Den kan kräva en del förkunskap men är klart läsvärd den med.

Jag har själv kört Tiger ett tag på min Mac mini och kommer att redovisa lite intryck imorgon. En sak är åtminstone lätt att konstatera – Tiger regerar, och känns bara bättre och bättre i takt med att fler små detaljer visar sig.