En mycket intressant intervju med Aspyrs utvecklingschef Glenda Adams om spel för Mac och en djupgående genomgång av DOOMs utveckling.

Det finns en hel del matnyttigt här om Apples Open GL, även för dig som inte specifikt är intresserad av spel.

Det har skrivits mycket om DOOM3 för Mac på nätet. Glenda går igenom utvecklingen och det nära samarbete man haft med Apple, Ati och nVidia. Man har fokuserat på att optimera för enklare Macdatorer eftersom den största marknaden finns där.

Prestandagapet mellan PC och Mac vad gäller spel handlar helt och hållet om hur mycket resurser man kan satsa på att skriva om och optimera kod. Det finns inga tekniska hinder som gör Apples datorer och operativsystem mindre lämpade för spel.

”If Apple had 10% market share, or the average Mac game sold 5X as many units as it did now, the economics might be different. But given the reality of the current Mac market, there is a limit to the amount of engineering time you can put into a game.”