Finansföretaget Credit Suisse First Boston visar i en färsk analys en intressant syn på Apples läge idag. Apple täcker med sina datormodeller in en mycket större del av PC–marknaden än tidigare och har därmed stor tillväxtpotential.

”Until the Jan 11th release of Mac mini, we estimate Apple only addressed 22% of the desktop PC market excluding its niche-focused eMac. Today, Apple’s portfolio reaches almost 100% of the market.”

Man räknar också med att Mac OS X Tiger ska följa trenden och bli en ännu större succe än föregångarna Jaguar och Panther. Panther drog in 60 miljoner dollar till Apple på 3 månader.

Riktvärdet för Appleaktien höjs av CSFB från 40 till 45 dollar. Det ska bli intressant att se vad andra analytiker säger nu i dessa Tigerdagar. CSFB avslutar i alla fall kärnfullt med – ”Dare we say it…Apple is cheap.”