Alla trådar omsorgsfullt spunna det senaste årtiondet löper ihop så perfekt i Apples väv av silikon, os och mjukvara. AI som för många mest liknar en lösning i jakt på ett problem, blir i Apples händer ytterligare ett helt naturligt steg mot personlig och praktisk nytta.

Många har gett sig på att beskriva och förklara vad det innebär när Apple tar sig an AI på det sätt som bara Apple kan. iJustines sammanfattning och intervju med Tim Cook täcker in det mesta väl.

Det är kul när Apple slår till med något så stort som det vi såg denna WWDC24 keynote. Enligt mig har Apple positionerat sig helt perfekt i förhållande till övriga aktörer. Superfokus på personlig integritet och säkerhet med hårdvara för maskininlärning som Apple sedan länge jobbat med, är något som inga andra kan tävla med.

Apple Intelligence är dessutom ett så smart namn och begrepp för att komma bort från det trötta AI som kan betyda allt och inget. De hårdvarukrav som krävs för att nyttja de nya möjligheterna kommer dessutom att driva upp försäljningen av Apples produkter rejält. Det här är ett riktigt paradigmskifte vi bevittnar.

”Built into your iPhone, iPad, and Mac to help you write, express yourself, and get things done effortlessly.”