Så passande att Apple passade på att uppdatera iMac 27-tum just när jag börjat ge min gamla iMac lite omtanke, uppdateringar och kärlek efter lång träda. Det är som väntat inga förändringar i design, det får vi säkert vänta på tills modeller med Apple Silicon börjar dyka upp. Däremot har Apple äntligen kastat ut de snurrande metallskivorna till förmån för lagring med SSD över hela linjen, även för iMac 21,5-tum som annars är oförändrad.

Apple iMac

Förutom SSD är det nya processorer, AMD-grafik, T2, kamera med 1080p och något vassare skärm med annan ytbehandling som är största skillnaden för den första Intel-uppdateringen efter nyheten om skiftet till Apple Silicon. iMac Pro får en mindre uppdatering där en 10-kärnig Intel Xeon processor är standard.

”The new iMac offers a nano-texture glass option — first introduced on Pro Display XDR — for even better viewing under various lighting conditions, such as a bright room or indirect sunlight.”