Apples klantighet med att inte vara tydlig när det gäller anpassning av prestanda för att hantera falnande batterier har nu lett till en ursäkt och gottgörelse. Alla som har en iPhone 6 eller senare som behöver nytt batteri får batteribytet utfört av Apple till ett kraftigt reducerat pris från och med slutet av januari till och med december 2018.

Batteribyte genom Apple kommer att kosta motsvarande 29 USD istället för det vanliga priset 79 USD. Mer om hur batteribytet ska hanteras kommer inom kort från Apple. Min iPhone 6 är i stort behov av nytt batteri så detta erbjudande kommer mycket lägligt. En iPhone ska brukas så länge som det är praktiskt möjligt och den fortfarande gör sitt jobb väl.

iPhone 6 batterivarning

En kommande uppdatering av iOS kommer att visa när batteriet tappat nog med kapacitet för att påverka prestandan och berättiga till ett batteribyte.

”We know that some of you feel Apple has let you down. We apologize. There’s been a lot of misunderstanding about this issue, so we would like to clarify and let you know about some changes we’re making.”