Apple har varit djupare engagerad i maskininlärning och artificiell intelligens än vad som synts på ytan (Hej Siri). För att kunna dra till sig skarpa hjärnor och flitiga talanger inom området så har Apple fått släppa en del på sitt hemlighetsmakeri och tillåta publicering av vetenskapliga artiklar från anställda inom AI-fältet.

Apple Machine Learning Journal

Med sin nya blogg Apple Machine Learning Journal visas en del av detta arbete och dessa artiklar upp i en mer lättsmält form. Apple som håller hårt på personlig integritet behöver dessutom ta sig an maskininlärning på ett annat sätt än de som samlar in mängder med användardata, vilket den först publicerade artikeln om syntetiska bilder tydligt visar.

Apple Machine Learning Journal

Nya iPhone och iOS 11 som snart är här kommer att bli ett stort steg vad gäller AI, inte minst förstärkt verklighet genom ARKit där Apple kan komma att dominera på nolltid, genom mängden iPhone och iPad som med iOS 11 bara väntar på att få ytterligare en dimension att visa upp.

”Apple’s previous refusal to allow researchers to publish was severely hindering the company’s ability to attract top AI researchers.”