Vi Appleskallar är grymt bortskämda som varje år får våra Appleprylar uppdaterade med skinande nya operativsystem. Jag har hållit hårt på traditionen att vänta på den första skarpa versionen att ladda ned, men plötsligt slog det mig att doppa en tå i Apple Beta Software Program inte vore så tokigt ändå.

iPad Air Apple beta program

Min iPhone 6 är alldeles för viktig och fullmatad för att ta klivet till beta, men min iPad Air har inte många appar och inget kritiskt som jag ändå inte har i min iPhone. Det är alltså inget större problem om något skulle klicka med iOS 11 beta i min iPad. Sagt och gjort, min iPad Air får iOS 11 beta installerad.

Det är dessutom relativt lätt att nedgradera från iOS 11 beta om något skulle krångla, vilket jag inte räknar med för min lättviktare till iPad. Kanske kan jag dessutom vara till hjälp med att hitta någon bugg eller glitch, beta är trots allt beta och inte polerad skarp mjukvara.

Jag har ett liknande förhållande mellan min iMac som används flitigt och min MacBook Pro som tyvärr mest får vila. Det kan alltså vara läge att betatesta macOS High Sierra med min gamla MacBook Pro när den betan blir tillgänglig.