Det går inte att nog starkt betona hur gedigen Apples uppställning var vid årets WWDC. Steven Sinofsky sammanfattar på ett bra sätt Apples viktigaste nyheter vid WWDC17. Grunden är lagd för nästa steg för att på ett smart men integritetssäkert sätt i ännu högre grad få våra prylar att synka och leverera.

Att sedan genom Craig Federighi och Phil Schiller få en glimt av hur Apple utan att göra mycket väsen av det, använder maskininlärning för en massa olika bakgrundsprocesser på olika nivåer, säger mycket om vilken betydelse ML, AR och AI kommer att få för Apple på alla möjliga plan.

”There’s a tendency to see a cloud of analysis around Apple events looking at things from a perspective of Wall Street or how iPhone unit sales will be impacted, which I think can be short-sighted. What Apple showed at WWDC expands computing in new ways.”