iTunes som varumärke har sedan länge tjänat ut sitt goodwillvärde. En gång i tiden regerade iTunes och var perfekt för sitt ursprungssyfte, att hantera och spela din musik. Idag är iTunes ett hopkok av allt möjligt och för det mesta helt överflödigt när iCloud tagit över det mesta och enskilda appar regerar iOS.

Apple Podcasts

Ett tecken på att iTunes snart kan förpassas till de ännu mer sällan besökta jaktmarkerna är att iTunes Podcasts numera heter Apple Podcasts. Med några separata och mer fokuserade appar för macOS så kan iTunes förpassas till verktygslådan för mer nördiga supportuppgifter.

”Maybe if we’re lucky, the next version of macOS will consign iTunes to the same nether region as QuickTime 7—available for those who need it, but never to be updated—and give us decent, dedicated apps for playing music, video, and podcast on our Macs.”