Förra veckan drabbades världen av kalenderhändelser med spamlänkar i appen Calendar. Spam som tränger sig på genom kalendern är en ny och något klurig företeelse, klickar du för att ta bort så bekräftar du samtidigt att du har en aktiv mejladress.

För att enkelt och säkert få bort spam och slippa det i framtiden så behöver du logga in i iCloud och följa nedanstående steg.

iCloud Calendar spam

Öppna iCloud Kalender och klicka på inställningar (kugghjulet längst ned till vänster). Välj Avancerat och klicka i att du vill ha inbjudningar till din mejladress (som har spamfilter) istället för som notiser direkt i appen.

iCloud Calendar spam

Jag använder inte Kalender aktivt och passade på att rensa bort gamla konstiga kalendrar.

iCloud Calendar spam

Gör en ny kalender för spam.

iCloud Calendar spam

I min iPad flyttade jag spamnotiserna till den nya kalendern spam. Sedan var det bara att ta bort spamkalendern i iCloud för att få bort fulingarna utan att bekräfta min mejladress.

iCloud Calendar spam

Jag passade även på att rensa bland onödiga kalendrar, hade dubbelt av en del och annat som var onödigt att ha kvar. Nu kanske jag ändå ska ta tag i att börja använda kalendern aktivt igen.

”Most of the calendar spam I’ve seen has originated from China. Somebody has a big list of email addresses and sends out calendar invites with spammy links embedded.”