Det borde inte komma som någon överraskning att Apple faktiskt tänker till kring de val som görs för nya produkter. MacBook Pro med Touch Bar kommer att charma arschlet av oss när vi väl får en chans att känna på den i verkligheten.

Phil Schiller

Phil Schiller bemöter det mesta av den reflexmässiga kritiken elegant i en mycket bra intervju av David Phelan. Min egen reflektion är att Apple tycks ha en del problem med att Intel inte håller måttet med att tillräckligt snabbt leverera den funktionalitet som skulle passa för avancerade Macar.

Ett sätt att komma runt det har vi sett första steget till genom Touch Bar med sin egen dedikerade T1-processor som integrerar ny funktionalitet. Apple skulle kunna skylla ifrån sig men väljer nog hellre att bita ihop och som vanligt inte släppa ny hårdvara förrän den är redo för massproduktion.

MacBook Pro är ett rejält kliv framåt som säkert kommer att räcka länge i sin nuvarande form. Till våren får vi se vad som står på tur för stationära Macar som Phil flaggar för i artikeln.

”We love the Mac and are as committed to it, in both desktops and notebooks, as we ever have been.”