Apple TV som introducerades med buller och bång har fortfarande en rejäl potential till att bli bättre. Joe Steel har satt samman en riktigt bra önskelista för tvOS där jag skriver under på det mesta.

Apple TV

Allra först måste ändå vara stöd för Siri även i Sverige. Det är svårt att förstå varför det ska vara så svårt att få fart på detta. Apple Campus 2 kommer att rymma tusentals Appleanställda. Varför går det då inte att placera några fler Applepersoner närmare de lokala marknaderna för att få fart på sånt här?

Eländet med krånglig registrering av lösenord som iCloud Keychain enkelt borde klara av är också svårt att förstå sig på.

Airplay är inte så stabilt som det borde vara och tappar ofta kontakten med de enheter som spelar upp innehåll genom Apple TV.

Fjärrkontrollen är på sin höjd acceptabel just som fjärrkontroll men näst intill värdelös som spelkontroll. Här behöver Apple släppa en egen spelkontroll.

Gränssnittet behöver också en hel del kärlek där det gamla mörkare och rymligare gränssnittet för äldre Apple TV faktiskt på många sätt var mer överskådligt och bättre.

”The team that designed tvOS valued light, open, bright designs. Unfortunately, in a dark living room, this is rather harsh on your eyes. This is something that the previous generations of the Apple TV had right, and I’d like to steer back toward it.”