Apple håller alldeles för låg utvecklingstakt för Mac. De flesta modeller har en grunddesign som ligger många år bakåt i tiden och som sedan dess mest har fått pliktskyldiga uppdateringar. En del Macar har till och med datalagring byggd på snurrande metallskivor vilket helt tar udden av snabba processorer, rapp grafik och kvicka minneskretsar.

Andrew Cunningham har gjort en mycket bra genomgång av läget för MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac mini och Mac Pro. Förhoppningsvis får vi se några av de förslag till modernisering som han föreslår bli verklighet inom kort.

Apple Mac

Ett absolut minimum med nya Macar är att dumpa hårddisken för gott. Även en gammal Mac lever upp rejält med en SSD. Efter att ha ersatt HD med SSD i min gamla MacBook Pro känns min gamla iMac outhärdligt seg, snart får även den en SSD och förlängt liv.

”Apple, finish what you started. No more hard drives in thousand-dollar-plus computers.”