Det är inte helt lätt att driva en 5K-skärm. Apples nuvarande Macar kräver dubbla anslutningar för att mäkta med. Ett sätt att lösa problemet med en ny generation Thunderbolt Display som är användbar även framöver utan klumpiga anslutningar är att bygga in grafikprocessorn i själva skärmen.

Med denna lösning går det att göra en skärm som är smidig att ansluta både till dagens och morgondagens Macar. Den skulle också kunna välja att använda den mest kapabla grafikprocessorn som finns tillgänglig beroende på vilkan Mac du ansluter.

Thunderbolt Display med integrerad grafik löser även problemet med att bygga tunna och effektsnåla MacBook och MacBook Pro som inte kräver överdriven inbyggd grafikkraft. En ny Thunderbolt Display bygger säkerligen på samma skärm som används för iMac och kan göras minst lika tunn som en iMac.

Förhoppningsvis får vi se den länge efterlängtade Thunderbolt Display redan vid WWDC16 om ett par veckor.

iMac

”Upon connection to the new Apple Display, the Mac will intelligently decide whether to use its own internal graphics power or rely on the external GPU included with the Thunderbolt display; the more powerful GPU will be used while the less powerful GPU will be inactive. ”