Det är en utmaning att bevaka tekniknyheter när nätet svämmar över av okritiska upprapningar av en aldrig sinande ström av idiotiska och uppenbart onödiga uppkopplade prylar. Sakernas internet har absolut sin plats när de löser ett verkligt problem på ett smidigt sätt, om det råder ingen tvekan.

Tyvärr ägnas allt för lite möda åt smarta och nyttiga saker och desto mer åt att samla in pengar till de mest infantilt stupida och onödiga saker som går att tänka sig. Idiotiska prylar som skapar mer problem än de löser är genom sin blotta existens en förolämpning mot även basalt kritiskt tänkande varelser.

Quirky EggMinder

Joanna Stern har tacksamt nog själv testat fånigheterna och skrivit en bra artikel om de idiotiska uppkopplade sakernas tillstånd. Själv har jag trots en enveten tanke att skriva om det hela, inte mäktat med att formulera något vettigt. Hela ämnet är bara så dumt att en mest blir upprörd och less på hela fenomenet som ett slöseri med resurser och stöld av uppmärksamhet.

”My egg tray doesn’t like my Wi-Fi network.”