Jaha, så var det klippt för mänskligheten när Moores lag kommit ifatt fiktionen. NVIDIA satsar hårt på att utveckla sina grafiska processorer till kraftfulla neurala nätverk. Steget därifrån känns inte långt till Skynet och kontroll av beväpnade drönare och autonoma robotar.

NVIDIA Tesla P100

Med NVIDIA Tesla P100 och superdatorn NVIDIA DGX-1 blir det lättare att samla den datorkraft som krävs för AI-applikationer och deep learning i ett kompakt format. P100 har 150 miljarder transistorer på sin processorkrets.

NVIDIA DGX-1

Datorutvecklingen har på sistone tagit rejäla kliv med å ena sidan fokus på den här typen av processorkraft för AI och å andra sidan kvantdatorer som kan lösa de märkligaste matematiska uppgifter med närmast magiska metoder.

Skynet

”Skynet is sentient computer software created by the military. It becomes self aware and deems humanity a threat so it caused Judgement Day and send Terminators into the past to preemptively kill its foes in the future.”