John Martellaro tar ett grepp om gnället kring att nya MacBook inte lever upp till diverse omöjliga krav. Alla produkter från Apple kan inte ha obegränsat med kapacitet och funktioner. Benämningen Pro bakom produktnamnet skiljer sedan ut de mer kompromisslösa och därigenom mer kostsamma modellerna.

MacBook

Den som inte kan förstå att en MacBook finns till för att möta andra krav och förväntningar än att vara ett allomfattande prestandamonster, den förstår inte mycket av de avvägningar som alltid måste göras vid produktutveckling.

Det man däremot alltid får med Apple, alldeles oavsett prisklass, är högsta kvalitet inom det segment som produkten tillhör. Apple har stenkoll på precis vilka överväganden vi  som kunder har för olika behov och prislägen.

Just nu ligger MacBook lite före i produktuppdateringsschemat, men lagom till WWDC är jag övertygad om att nya MacBook Pro gör entré och fyller upp prestandasegmentet med samma grunddesign som läckra MacBook.

”In this product, we’re paying for a thin, lightweight notebook that happens to look very cool, comes in a variety of technically pleasing colors, and uses the latest USB-C technology.”