Det ska egentligen inte hända med Apples smarta minneshantering för iOS, men det händer ändå. Din iPhone blir seg, drar mycket batteri och känns allmänt oskön när appar inte gör som de ska och läcker minne.

Många husfarstips har cirkulerat kring hur du rensar arbetsminnet när saker inte fungerar som de ska, men de har alla krävt en tidsödande omstart av din iPhone med efterföljande PIN-inloggning och inmatning av SIM-kod.

Starta om iPhone

Nu har det dykt upp ett nytt trick för att rensa minnet på din iPhone utan omstart i tre enkla steg som endast tar tio sekunder.

  1. Lås upp din iPhone.
  2. Håll inne vilo-/väckningsknappen tills skjutreglaget Dra för att stänga av visas.
  3. Släpp vilo-/väckningsknappen och håll nere hemknappen i fem sekunder.

Dra för att stänga av släcks och nu är alla tidigare aktiva appar nedstängda och arbetsminnet rensat. Det ser fortfarande ut som att apparna är igång, men väljer du någon app som tidigare varit aktiv så ser du att den laddas om från start.

Samma trick fungerar även för iPad och iPod touch. För övrigt verkar detta vara i princip samma metod som används för att kalibrera om en trilskande hemknapp.

”It may seem like this fix is too quick to make a big change in your device’s operation, but upon closer inspection, you’ll notice some telltale signs that show your Apple gear has indeed improved.”