Det är inte längre konstigt att prata med Siri. Från början blev det oftast att jag bad henne ringa upp när jag gick omkring med lurar på mig. Nu ber jag henne ställa ett larm så att jag kan blunda en halvtimme, påminna om äggen på spisen, pizzan i ugnen och tvätten i tvättstugan.

iPhone 6 Siri för Mac

Men vad är det egentligen som hindrar att vi får hjälp av Siri även vid Macen? Enligt uppgift fanns Siri med i bilden när OS X Mavericks togs fram, men det blev ingen skarp lösning. Nu kan det vara dags att låta Siri hjälpa till med jobbet framför Macen.

Med tanke på alla appar som går att använda parallellt så skulle Siri kunna göra lite mer avancerade saker med en Mac. Kanske ändå att Siri gör debut med nästa upplaga av OS X som väntas bli presenterad vid årets WWDC.

”The Mac may also be a nice testbed for third-party app integrations with Siri, given the more flexible environment. I’m not hoping or expecting for this more advanced stuff. Simply reproducing the Siri from my iPhone on my MacBook would satisfy me.”