Polaroids grundare Edwin Land var en mästare när det kommer till produktpresentationer innan Steve Jobs dök upp på scengolvet . Tidiga Apple har väldigt många likheter med Polaroids historia med en kaxig attityd till sina egna revolutionerande produkter.

Både Edwin Land och Steve Jobs blev på 1980-talet utmanövrerade från sina respektive skapelser. Steve Jobs kom igen och räddade Apple medan Polaroid tynade bort i allt mer märkliga konkurser och uppköp.

Polaroid SX70 OneStep

Förutom min passion för Apple och Apples historia, med en hyfsad samling Appleprodukter, så samlar jag även på Polaroidkameror och är engagerad i återskapandet av analog film genom The Impossible Project med den Facebookgrupp jag driver för att stötta denna kulturgärning.

Polaroid SX70

”If the iPad had been a camera introduced in 1972 rather than a computing device introduced in 2010, it would have been the SX-70.”