Den välregisserade kärlekssagan mellan mäktiga Taylor Swift och nykomlingen Apple Music når sin fulländning. Taylor Swift släpper sitt senast album 1989 att strömmas via Apple Music som därigenom får ytterligare ett exklusivt ess att plocka fram till premiären. 1989 är inget nytt album men säljer fortfarande extremt väl och har inte funnits tillgängligt hos Spotify eller andra.

Taylor Swift 1989 album cover

https://twitter.com/taylorswift13/status/614092816940167168

Pharrell Williams bidrar med exklusivt släpp av sin nya låt Freedom.

Beats1 laddar upp med en intervju med Eminem.

Apple har kört en klassisk och smart förhandlingstaktik genom att kräva det få kunde svälja (tre månader utan ersättning). När Apple backar på detta krav går förhandlingarna i lås utan knot med ren ketchupeffekt. Hur det än gått till bakom kulisserna så har Apple lyckats extremt väl med att få uppmärksamhet av media lagom till starten för Apple Music.

”It turned out to be a perfect moment to capitulate to the demands of the creative community, one that ensured Apple would regain the aura of a creators’ champion that it has earned over the last 12 years.”