Apples keynote från WWDC bjöd på det väntade och välkomna. Bra med fokus på stabilitet och prestanda för OS X och iOS. Smart multitasking för iPad. Lovande med riktiga appar till watchOS. Apple Music lånar mycket från Spotify och kommer att få en rejäl skjuts med tre månader gratisabonnemang från debuten 30 juni.

Apple

Det är en del frågetecken kring Apple Music som inte fått svar än (men loggan prickade jag ganska väl). Till exempel vilken ljudkvalitet som gäller för strömmande musik och vilka begränsningar som gäller för nedladdad musik? Finns det möjlighet att lyssna på länkad musik utan abonnemang som med Spotify?

Spotify har enligt mig ett betydligt vassare och smartare gränssnitt och uppenbara fördelar. Det kommer att bli intressant att se hur Spotify påverkas av Apples intåg och massiva påverkan för strömmande musik. Tidal och andra små aktörer kommer nog att tyna bort.

Det mesta av det som presenterades går att fördjupa sig vidare i genom Apples webbplats. En intressant observation där är att när Music tar plats i huvudmenyn försvinner iPod. För att hitta iPod och Apple TV, gäller det att skrolla längst ned under Music, gå in under Store, eller använda sökrutan.

Apple iPod

Är iPods dagar räknade och när såg du en iPod användas sist?