Apple Watch gör iPhone 6 Plus till ett mer attraktivt alternativ som praktisk följeslagare i väskan. Med ett minskande behov av att ständigt ta fram och åter en mobil är det lättare att ta klivet till iPhone 6 Plus, som till stor del kan göra samma tjänst som en iPad.

Mobiltelefonens evolution

Våra mobiltelefoner har gått från stora tegelstenar, till fickformat och sedan upp i format igen för att ge plats för stora skärmar. En idealisk mobil med stor skärm men smidigt fickformat går inte ihop rent fysiskt. Men med Apple Watch som tillbehör behöver inte mobilen vara helt kroppsnära.

Tim Cook iPhone 6 Plus Apple Watch

Tim Cook konstaterade efter det senaste kvartalsresultatet att iPhone 6 och iPhone 6 Plus tar försäljning från iPad. Med Apple Watch kan resultatet bli att iPhone 6 Plus tar ett kliv fram och blir rätt modell för fler köpare.

”As it is, I’m torn between the convenience of the smaller iPhone 6 and the big benefits of the larger display on the iPhone 6 Plus. But when the Apple Watch is added into the mix, the choice becomes much more clear.”