Office för Mac Preview

Även om du inte har en tanke på att använda Office 2016 för Mac från Microsoft så är det ändå värt att installera den färska Office för Mac Preview som släppts idag. Anledningen är det paket med nyttiga typsnitt som hänger med i dessa provversioner. Microsoft har under senare år lagt mer krut på att utveckla typsnitt än Apple, som halkat efter på den sidan.

Jag har själv väldigt blygsamma behov av att använda Officeprogram utanför mitt dagliga jobb som kommunikatör. Hade jag egna behov av en avancerad mejlklient så föredrar jag helt klart Outlook med sin integrerade kalender och kontaktlista före Apples hopplösa Mail, Kontakter och Kalender som jag aldrig blivit vän med. Nu är det istället Mailbox som gäller både för OS X och iOS.

Office för Mac Preview

Den bana som Microsoft gått in på med sin nya ledning verkar riktigt lovande och att man satsar på mjukvara fullt ut även för andra plattformar än Windows är helt rätt. Ett livskraftigt Microsoft med ny gnista behövs, som sparring och rebelliskt alternativ till tungviktaren Apple. Det har verkligen blivit omvända roller mellan dessa två sluggers från datorerans begynnelse.

Office för Mac Preview

Sen ska jag erkänna att jag ännu inte fått ned Office för Mac Preview. Att man inte tycks ha rustat för intressetrycket och tilldelat nog med resurser för smidig nedladdning är svagt. Jag kämpar vidare med omstart av nedladdning i snigelfart tills paketet är här. Min nyligen införskaffade begagnade MacBook Pro behöver ju faktiskt Calibri.