Apples reklamfilm 1984, som introducerade Macintosh under Super Bowl XVIII, är allmänt erkänd som en av sin tids mest nyskapande reklamfilmer. Den förändrade även förväntningarna på all tevereklam vid USA:s största årliga tevetillställning, Super Bowl.

Apple 1984 2004 remake

I Brandon Lisys intervju med Lee Clow ses den släggsvingande atleten från 1984 på en poster i bakgrunden tillsammans med en iPod . Självklart fanns inte någon sådan tingest när reklamfilmen först visades 1984.

iPod adderades till 1984 i en uppdaterad version, för att uppmärksamma Macintosh 20-årsjubileum 2004. Den nya 1984 visades vid Steve Jobs keynote under MacWorld Expo i San Fransisco och besökarna där fick denna poster som en minnesgåva.

”The spot helped define Apple as a brand and changed the Super Bowl into a must-see media event.”