iPhone 6 Apple torture test

Varje gång Apples konkurrenter försökt utnyttja något problem (verkligt eller upplevt) hos iPhone, så har det slagit tillbaks på dem själva, ett fenomen som Daniel Eran Dilger gått till botten med. Apple fick genom allt medialt intresse för (ett fåtal) böjda iPhone 6 fantastiskt mycket gratis publicitet. Det gav dessutom Apple en chans att visa upp hur väl testade iPhone 6 och iPhone 6 Plus är.

Den andra sidan av myntet är frågan om hur tunna våra prylar egentligen behöver vara. Hade det skadat med ett par tiondels millimeter till som kunde utnyttjats för mer batterikapacitet och en kamera som inte sticker ut från bakstycket? Just det där med utstickande kamera kommer nog att ställa till med mer problem framöver än risken med böjt metallchassi.

”The negative aspect of the BendGate report actually gave Apple the opportunity to show off the engineering efforts it puts into stress testing its products. Had Apple just put that information on its website, few would have actually seen it.”