Under denna heta sommar har jag äntligen läst biografin över Steve Jobs av Walter Isaacson som jag köpte så snart den kom ut. Rekommenderar starkt att du med tar dig an den om du inte redan gjort det. Den välskrivna och smart upplagda boken fyllde i många luckor i det jag sedan tidigare visste om Steve Jobs, Apple, NeXT och Pixar.

Steve Jobs by Walter Isaacson

Dessutom gav boken många återblickar för mig från Apples produkthistoria, inte minst vad gäller iPod, som stöpte om Apple från ensidigt fokus på datorer till det bredare fältet konsumentelektronik.

Greg Wyatt har gjort en skön liten film som visar upp samtliga iPod som släppts från 2001 till 2014. I samma takt som iPhone och iPad har tagit över fokus så har iPod fört en alltmer tynande tillvaro i Apples sortiment, men än finns plats för dessa sköna små fokuserade musikspelare.

iPod

”Arguably one of the most important devices ever made, the iPod changed the way we listen to music. Watch as it is transformed and revamped year after year, selling over 350 million units by 2012.”