Sharp PN-K321

Mikey Campbell har testat Sharp PN-K321, den 4K-skärm som Apple säljer till nya Mac Pro genom Apple Store. Det är ingen slump att det är just denna bildskärm som Apple erbjuder. Sharp ligger långt framme med sin IGZO-teknik som ger högupplösta skärmar som klarar av att leverera hög ljusstyrka och mycket bra färgåtergivning. Med nästa uppdatering av OS X Mavericks blir stödet för 4K med Apples grafiska gränssnitt betydligt bättre.

Sharp PN-K321

Sharps 4K-skärm vinner inga skönhetspriser, men detta är ett proffsverktyg där funktion och kvalitet vad gäller själva panelen är det som räknas mest. Sharp 32-tums PN-K321 kostar 37490 kronor med fri frakt från Apple Store.

”Sharp did a great job in enhancing backlight transmission without degrading color accuracy, something that has been troublesome for other brands. Without the correct color saturation — and a wide color gamut — a bright display is not even worth looking at for most professional applications.”