SoldierKnowsBest gör en bra genomgång av vad som händer inom 4K som är så hett just nu. Extremt högupplöst video har varit på gång under några år, men 2014 verkar vara året då 4K Ultra HD får fullt genomslag på alla nivåer, inte minst genom hyfsat överkomliga konsumentprodukter och lösningar för strömmad video.

Min egen lilla spaning är att Apple kommer att stödja 4K i många produkter detta år, inte minst Apple TV. Det ligger också fullt i linje med att det inte finns något fysiskt skivformat som stödjer 4K utan att strömmad video är den distributionsmetod som gäller. Netflix är en av föregångarna som kommer att börja strömma filmer och teveserier i 4K och som redan finns tillgänglig genom Apple TV.

4K digital video resolution

”4K resolution is a generic term for display devices or content having horizontal resolution on the order of 4,000 pixels.”