Mac Pro AnandTech

Det finns test och sedan finns test gjorda av Anand Lal Shimpi. Du som vill ha koll på allt som är värt att veta om Apples senaste läckerbit kan nu ta del av det definitiva testet av Mac Pro. Apple har en tydligt långsiktig plan med alla produktserier (förutom iPod som verkar ha nått sin kulmen) och gemensamt för alla dessa är smart hantering av processorkraft med låg effektförbrukning genom att låta grafikprocessorer göra mer och mer av jobbet.

Mac Pro heatcore

Mac Pro bygger på en treenighet av en flerkärnig CPU, en GPU för grafik och en GPU för snabba beräkningar. Genom att dela upp arbetsbördan på detta smarta sätt kan dessa tre processorer dessutom dela på en gemensam kylfläns i ett kompakt hölje.

Mac Pro isärtagning

Mac Pro är förvånansvärt lätt att plocka isär för att vara så kompakt och allt tyder på att Xeon-processorn går att uppgradera relativt enkelt. Ben Lovejoy har gjort en bra översikt av fler test av nya Mac ProMac Pro kostar från 27995 kronor med fri frakt från Apple Store.

Mac Pro i bitar

”Apple’s big bet with the new Mac Pro however is on GPU computing becoming even more relevant in the future. Relying on CPU scaling alone the Mac Pro is doomed to moderate speed increases going forward. By leveraging a pair of high-end GPUs, including one more or less dedicated for compute work, Apple hopes to realize the sort of huge performance gains it has enjoyed in its phones/tablets over the years.”