iPhone budget

På sistone har det ryktats att Apple kommer att plocka bort iPhone 5 helt ur sortimentet vid nästa uppdatering av sortimentet. Den nya budgetmodellen kommer i princip att vara en iPhone 5 i ett plastchassi som gör den enkel och billig att massproducera. Detta frigör samtidigt kapacitet att göra metallchassin till ersättaren för iPhone 5 och samtidigt går det att göra om namngivningen av iPhone och komma bort från modellnummer.

iPhone generations

Det här känns som en riktigt vettig modell. Apple kan differentiera iPhone genom att låta plast stå för billig och metall för exklusiv. Jag skulle gärna se att budgetmodellen helt enkelt får heta iPhone och den tunnare och mer exklusiva modellen får heta iPhone Air istället för iPhone 5S. Sedan är det bara att vid uppdateringar behålla samma namnprincip. Apple gjorde en liknande manöver med iPad och iPad mini senast.

Budget iPhone

Att ha tre modeller och hålla kvar vid dagens nummerschema känns onödigt. Det går ändå att fylla många prislägen med olika minneskapacitet för de två grundmodellerna. Två grundmodeller som båda har större skärm och Lightning–kontakt ger tillräcklig spännvidd. Fler färgalternativ för iPhone i budgetmodell ökar dessutom möjligheten till mer personliga val. Apple har garanterat bra koll på vilka fördelar lagom många färgval ger genom iPod.

”Apple prevented the iPad line from becoming stale by introducing the iPad mini and removing the numbering system from the device line. There have been reports that Apple is looking to get rid of the iPhone 5 after the 5S and low-cost iPhones are introduced.”