Moves iPhone 5

Moves är en riktigt skön, smart och lättanvänd app för att hålla koll på vardagsaktivitet och uppmuntra till hälsosam rörelse. Med Moves igång i bakgrunden och din iPhone i fickan eller väskan får du en löpande summering av hur mycket du går, springer eller cyklar. Dessutom ser du var du befunnit dig och när du rört på dig. Moves håller koll både genom sensorer och smart användning av GPS endast momentant när det behövs vilket sparar batterikapacitet.

Jag testade Moves under dagen och blev imponerad av hur enkelt det var att komma igång och att appen sköter sitt jobb utan att behöva hanteras överhuvudtaget. Det här är just den typ av självklara app som man förvånas över att ingen gjort tidigare och bannar sig själv för att inte ha kommit på själv.

Sampo Karjalainen som är Designer och CEO för finska ProtoGeo Oy som skapat Moves låg vid sekelskiftet även bakom den virtuella chattvärlden Habbo som fortfarande lever. Moves är gratis i App Store och absolut värd att testa. Skippa bilen, rulltrappan och hissen och rör på dig människa!

Moves start på morgonen

Jag kickade igång Moves hemma på morgonen.

Moves till jobbet

Min sköna morgonpromenad till jobbet. Nu är det riktigt ljust ute.

Moves från jobbet till stan

Det blir en hel del gående på jobbet och efter lunch var det ett möte i stan.

Moves hemma igen

10000 steg har jag för mig är ett bra mål att gå varje dag. När jag kom hem lade jag enkelt till namn på de platser jag befunnit mig på med fritext eller presenterade förslag från Foursquare.