iPad Retina 128 GB

Idag presenterade Apple nya iPad med 128 GB minne som kommer att börja säljas 5 februari. En märklig reaktion dök genast upp på nätet kring Apples tilltag att släppa en iPad med dubbelt så mycket minne som det som varit maximalt för iOS-enheter. Vem kommer att köpa en iPad med så mycket minne?

Visst, de flesta av oss klarar sig bra även med 16 GB minne när det mesta går att mellanlagra i iCloud, Dropbox och andra molntjänster. Men iPad äter sig bit för bit in på det territorium som varit reserverat för bärbara datorer och det finns gott om tillfällen vid mer professionellt bruk som rejält med minne är en fördel. Dessutom blir den relativa merkostnaden inte särskilt hög i jämförelse med de traditionella stegen från 16 GB till 32 Gb till 64 GB.

Det är helt enkelt så att den som behöver och vill ha en iPad 128 GB nu kan köpa en sån. För oss andra har inget förändrats. Sedan är det såklart mums att få drämma till med något som kontrar nyss släppta Microsoft Surface Pro som skryter med 128 GB minne men där användarna bara har tillgång till 83 GB för lagring.

”So if consumers are increasingly using tablets over PCs, it’s no surprise that some of them are filling the somewhat limited storage capacity with ever-larger music libraries, TV shows, movies, photos, and apps—games in particular can quickly eat up space on a mobile device with high-resolution “retina”-ready graphics.”