Apple - Technology Innovation 2010 - Paperblog

Jim Dalrymple har författat en bra artikel som definierar den ofta missbrukade termen innovation. Att snabbt ta efter andra och ha förmågan att spotta ur sig produkter i en strid ström är inte att räkna som innovation. Att skapa nya produktkategorier och att våga ta helt nya grepp med beprövade produkter, det är innovation.

Den pågående hårdvarumässan CES är ett tydligt exempel på att det inte längre räcker med avancerad hårdvara om det inte finns smart uppgraderingsbar mjukvara och ett utvecklat ekosystem som bas. Det går idag inte att komma med något riktigt innovativt som inte tar hänsyn till detta. Hårdvaran må vara hur läcker och hajpad som helst men är inte mycket värd om den snabbt blir inaktuell på grund av bristande mjukvara.

”Analysts are quick to label a new Apple product as not being innovative, but they don’t even mention innovation with competitors products because they don’t expect anything from them.”