Om du är en av de som suktar efter en ny 27-tums iMac finns risken att väntan blir längre än väntat. Den mindre 21-tums iMac ska enligt Apple Store börja skeppas i november sedan ska 27-tums iMac följa i december. Nya rykten säger att det uppstått problem med den nya teknik med friktionssvetsning som används för att sammanfoga nederdelen under bildskärmen med bakstycket.

Bildskärmen som lamineras ihop med frontglaset verkar också vara en komplicerad process som kan ge leveransförseningar. Det kan i värst fall dröja till början av 2013 innan 27-tums iMac kan levereras i större mängd. Det är nog säkrast att hänga på låset när den första omgången släpps.

”During Apple’s quarterly earnings conference call, which was held shortly after the new iMac’s debut, Cook said that there would be a “significant shortage” of the all-in-one, but declined to offer details on the matter.”