Apple har annonserat förändringar i ledarskiktet för att stärka samarbetet mellan hårdvara, mjukvara och tjänster. Jony Ive, Bob Mansfield, Eddy Cue och Craig Federighi får mer ansvar medan Scott Forstall får lämna Apple vid årsskiftet. Kanske hanteringen av Maps var det som fällde avgörandet till Forstalls nackdel. John Browett som ganska nyligen anställdes för att leda utvecklingen av Apples butikskedja får kicken och kommer att ersättas inom kort. Under tiden rapporterar butiksteamet direkt till Tim Cook.

En av de mest spännande nyheterna i detta nya arrangemang är att Jony Ive som sedan urminnes tid varit ansvarig för hårdvarudesignen nu även får ansvar för mjukvarugränssnitt.

”Jony Ive will provide leadership and direction for Human Interface (HI) across the company in addition to his role as the leader of Industrial Design. His incredible design aesthetic has been the driving force behind the look and feel of Apple’s products for more than a decade.”