Den här nya iPhone 5 verkar ju inget vidare om man ska tro den reflexmässiga kritiken på nätet. Den ser ju nästan ut som iPhone 4s (som ser ut som iPhone 4) på utsidan så då är den väl inget märkvärdig alls. Bland de största förändringarna på utsidan är den nya minimala kontakten för dockning (Lightning) som i ett svep gör gamla tillbehör mindre attraktiva. Efter kritik mot detta hemska försök till förnyelse så har Apple gjort helt om, lyssnat på argumenten, stoppat alla leveranser av iPhone 5 och designat om dockanslutningen som nu heter Mammoth.

Så här skulle det kunna se ut om Apple ängsligt höll fast vid gammal teknik. Visst är det skönt att Apple inte lyssnar på enkelspåriga argument och istället koncentrerar sig på att göra den bästa produkt de kan med ibland radikala steg för att överge gammal teknik. Den färdiga produkten bevisar sedan sina förtjänster helt själv när du får den i handen och Apple slår nya försäljningsrekord.

”Unlike Lightning, which scared customers with its newness, Mammoth instantly evokes warm memories of SCSI plugs and parallel ports.”