Ryan Jones presenterar ännu ett övertygande argument för varför vi kommer att få se en iPad mini snart. Det handlar helt enkelt om att täppa till hålen i den lägre delen av Apples pristrappa för iPad med en billigare iPad mini. Med iPod och iPhone har Apple sedan länge täckt upp jämna prisintervall från premium till billiga instegsmodeller.

För iPhone verkar iPhone 3GS hänga kvar även under iOS 6 för att kunna konkurrera med ett ännu billigare kontantkortspris när nästa iPhone släpps. iPad har fortfarande ett gap i det billigaste segmentet där en iPad mini passar perfekt.

”On the last Apple conference call Tim Cook stated that they would be sure “to not leave a price umbrella for competitors” in the tablet space.  What’s that? A price umbrella is when a company with dominant market share maintains high prices, leaving an opening for new competitors to enter at lower price points.”