Nu är det inte många dagar kvar tills Apple släpper OS X Mountain Lion. Vill du vara snabbt ute med att testa allt nytt godis så är det läge att städa och förbereda din Mac för uppdateringen. Bland det viktigaste är att se till att du har tillräckligt med fritt lagringsutrymme för installationen samt att filsystemet och din hårddisk är helt i ordning.

Självklart ska du dessutom alltid se till att ha en färsk backup med Time Machine. Macworld US har en bra genomgång av de steg du bör gå igenom för att få en problemfri övergång till OS X Mountain Lion. För att kunna installera OS X Mountain Lion krävs att du har OS X 10.6.8 eller valfri version av OS X 10.7 installerad på någon av följande Macar:

  • MacBook (Sen 2008 Aluminium, eller tidig 2009 eller nyare)
  • MacBook Pro (Mitten/sen 2007 eller nyare)
  • MacBook Air (Sen 2008 eller nyare)
  • iMac (Mitten 2007 eller nyare)
  • Mac mini (Tidig 2009 eller nyare)
  • Mac Pro (Tidig 2008 eller nyare)
  • Xserve (Tidig 2009)

Äldre Macar har inte en tillräckligt vass grafikarkitektur för att stödja de nya 64–bitars grafikrutinerna i OS X Mountain Lion.

”We believe Apple decided it was better to draw the line in the sand for some older machines rather than invest the resources into updating the drivers for these older GPUs.”