Apple har släppt sin kvartalsrapport för Q3 2012 och ger som utlovat för första gången på länge kvartalsvis aktieutdelning. Med en omsättning på 35 miljarder USD och en nettovinst på 8,8 miljarder USD innebär det en aktieutdelning på 2,65 USD per aktie. Bruttomarginalen låg på 42,8 procent och internationell försäljning stod för 62 procent av kvartalets omsätttning.

Under kvartalet såldes 26 miljoner iPhone, vilket är 28 procent fler än för motsvarande kvartal förra året. Det såldes 17 miljoner iPad, en ökning med hela 84 procent. Försäljning av Mac gav en mer blygsam ökning med 2 procent och 4 miljoner sålda enheter. Som vanligt minskar försäljningen av iPod stadigt och landade på 6,8 miljoner sålda, en minskning med 10 procent.

Dessutom bekräftar Tim Cook att OS X Mountain Lion släpps imorgon och att Apple har sköna nya produkter på gång.

”We’re thrilled with record sales of 17 million iPads in the June quarter. We’ve also just updated the entire MacBook line, will release Mountain Lion tomorrow and will be launching iOS 6 this Fall. We are also really looking forward to the amazing new products we’ve got in the pipeline.”
–Tim Cook, Apple CEO