Om Apple ska kasta sig in i tevebranschen är det bra att inte börja helt från noll utan att skaffa sig kompletterande erfarenhet utanför de egna designleden. Färska rykten talar om att Apple lagt ett bud på tyska tevetillverkaren Loewe. Tydligen ska affären vara i slutfasen och skulle kunna ge Apple en bra start vad gäller kunnande,  teknik och patent i tevesektorn. Loewe som etablerades redan 1923 satsar redan idag på högklassig design och integration med Apple och iOS.

Uppdatering: Loewe dementerar rykten om uppköp av Apple

Att bygga en teve handlar inte bara om teknik utan även om något som ska fungera i möblerade rum med olika stil. Släktskapet mellan Loewes och Apples designspråk är slående. Att en teve från Apple skulle vara begränsad till att se ut som en stor iMac är bara dumheter. Det krävs lite mer fingertoppskänsla för att hitta design som fungerar tillsammans med varierande inredning. Att Sharp och LaCie äger en stor del av Loewe visar också på en för Apple passande matchning.

”Loewe makes sleek, minimalist televisions that would seem to fit well with Jony Ive’s product designs. The company also makes speaker systems, including the AirPlay-compatible AirSpeaker, as well as a sleek app that controls the Loewe television set via an iPad.”