Dagens skönaste och mest oväntade nyhet är att IKEA ger sig in i hemelektronikbranschen med nya smarta konceptet UPPLEVA. Det är egentligen inte så konstigt med tanke på att hemelektronik för det mesta kräver möbler att stå på eller i. Med UPPLEVA bygger IKEA ihop teve, Blu-ray, högtalare och allt annat som behövs i en möbel med en fjärrkontroll.

Att dessutom ge hela fem års garanti på paketet är en riktig killer feature. IKEA visar vägen för Apple vad gäller att knäcka vardagsrumsmonopolet från de gamla vanliga hemelektronikmärkena med en smart kombination av funktioner som hanteras enkelt.

”You will find UPPLEVA in Stockholm, Milan, Paris, Gdansk and Berlin in June 2012. During autumn 2012 UPPLEVA is available in all of the stores in Sweden, Italy, France, Poland, Denmark, Spain, Norway and Portugal , and during spring 2013 in even more countries.”