Raymond Soneira som är en riktig expert på bildskärmar har testat och analyserat nya iPad och dess Retinaskärm. Det har varit mycket fokus på att denna skärm är skarp och hanterar ruggigt många pixlar, men det som ännu inte riktigt kommit fram är hur extremt bra färgåtergivning denna skärm mäktar med. Skärmens kvalitet och en noggrann fabrikskalibrering gör att nya iPad klarar av att återge hela 99 procent av det standardiserade färgspektrat och den kan därför tävla med dyra referensskärmar även för känsliga uppgifter.

Nya iPad kan förutom allt den idag används till komma att bli en mycket prisvärd referensmonitor för foto, video och tekniskt avancerade uppgifter. Det är troligen just som Apple säger den bästa skärm du någonsin sett.

”Apple has taken the very good display on the iPad 2 and dramatically improved two of its major weak points: sharpness and color saturation – they are now state-of-the-art.”