Det känns tråkigt att Microsoft slarvar bort möjligheten till en nystart med Metro för mobiler och surfplattor och istället blandar ihop två olika gränssnitt med Windows 8. Paradoxalt nog tappar man dessutom bort sina vanliga användare i processen. Slutklämmen i detta improviserade användartest är riktigt skön.

Att gå från Windows XP till OS X är inte heller någon lek men det verkar åtminstone lättare att förstå än hur man hanterar Windows 8 med sina dubbla användargränssnitt. Är man dessutom van med iPhone eller iPad så är många appar välkända och ännu fler likheter blir det med OS X Mountain Lion.

”The right thing to do for Microsoft would have been something like iOS — a single, light multi-touch operating system that spans from wristwatches to tablets that in no way is compatible with, shares code with or is in any way the same as Windows.”