För den som vill publicera stora bilder i full upplösning på webbsidor för nya iPad gäller det att välja rätt grafikformat. Bilder större än ett par megapixel måste sparas som PNG eller som progressiv JPEG för att fungera i Mobile Safari. Sedan krävs såklart en del trixande om du vill visa bilder i olika storlek för olika skärmar utan att behöva ödsla med bandbredd när bilderna laddas. Att ta som vana att spara bilder för webb som progressiv JPEG ger även något mindre filstorlek än vanlig JPEG behöver.

Det enklaste sättet att visa bilder i hög upplösning är att lägga upp bilder i full storlek men visa dem i halv (kvarts) storlek, vilket jag gjort med exemplet ovan (1136 x 939 pixlar) som du kan prova att zooma in på. Det kommer säkert att kluras en hel del på smarta lösningar för att inkludera högupplösta bilder och det dröjer säkert inte länge innan det finns tillägg som fixar detta mer automatiskt för de vanligaste publiceringsplattformarna.