Det går mycket smidigare att jobba med OS X eller något annat operativsystem om du lär dig några väl valda tangentbordsgenvägar. Själv använder jag ofta Alternativ–Kommando–H för att dölja andra appars fönster och Alternativ–Kommando–Mata ut för att sätta Macen i vila. Om du behöver kontrollera startskivan och i värsta fall återställa en backup från Time Machine håller du ner Kommando–R vid omstart/uppstart för att starta upp Macen i läge för Lion Återställning. Apple har en lång lista med kortkommandon som det är vettigt att titta igenom för att hitta någon ny favorit eller någon gammal bortglömd goding.

Ett annat bra tips är att släcka ned bildskärmen genom att föra muspekaren till ett hörn som ställs in med Aktiva skärmhörn i Systeminställningar. Under Tangentbord i Systeminställningar går det dessutom att ändra kortkommandon så att de passar ditt sätt att arbeta bättre.