En riktigt seglivad kvarleva från NeXTSTEP som blev grunden för Mac OS X, är ikonen som används vid skärmdump av enskilda fönster (cmd-skift-4-mellanslag). Men i och med OS X 10.7.3 är även denna uppdaterad med en ny version. I den fristående appen Skärmavbildning som återfinns i mappen Verktygsprogram i mappen Program regerar dock fortfarande den gamla ikonen från NeXTSTEP.

Det här med skärmdumpar är för övrigt bland den vanligaste frågan som dyker upp när Windowsanvändare byter upp sig till Mac. Såhär går det till:

  • cmd-skift-3 – Tar en skärmdump på hela bildskärmen
  • cmd-skift-4 – Med ett hårkors kan du välja vad du vill skärmdumpa
  • cmd-skift-4-mellanslag – Placera kamerasymbolen på det fönster du vill ta en skärmdump av

Skärmdumparna sparas som PNG–bilder på skrivbordet.

Skarpsynte Marc Edwards upptäckte att även några andra små pekarikoner har uppdaterats när OS X Lion tog steget från 10.7.2 till 10.7.3. Nu finns knappast några synliga rester kvar från gamla Mac OS eller NeXTSTEP.